Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο



Υποχρεώνεται σε αποζημίωση 6.500 ευρώ… λόγω καθυστέρησης

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα υποχρεώνοντάς την να πληρώσει αποζημίωση 6.500 ευρώ στον κατηγορούμενο και ήδη κρατούμενο για άλλες υποθέσεις Βασίλη Στεφανάκο, γιατί εδώ και 13 χρόνια δεν έχει ακόμη δικαστεί για υπόθεση που τον φέρει ως ηθικό αυτουργό σε πρόκληση ναυαγίου.

Ο Βασίλης Στεφανάκος έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπονούμενος γιατί αν και έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε πρόκληση ναυαγίου ,το οποίο φέρεται να τελέστηκε τον Μάρτιο του 1997 ,η υπόθεση του παραμένει εκκρεμής μέχρι σήμερα χωρίς καν να έχει εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από τη δίωξη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης είναι υπερβολικός και ,όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ελληνική κυβέρνηση δεν εξέθεσε κανένα ισχυρισμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφορετική κρίση.

Η τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο, όπως λέει ο δικηγόρος κ. Βασίλης Χειρδάρης, «για να γίνουν προσφυγές στο Στρασβούργο όχι μόνο για τις καθυστερήσεις από τις διαδικασίες στα ελληνικά δικαστήρια, αλλά και για το στάδιο της προδικασίας».

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/120060/katadiki-tis-elladas-apo-to-europaiko-dikastirio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ