Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αυξάνεται το ωράριο εργασίας


Photo for this article
Σε δύο ανακοινώσεις "φωτιά" για τους εργαζόμενους προχώρησε ο υπουργός Γ. Ραγκούσης κατά τη συζήτησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Η μία ανακοίνωση αφορά την αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, δηλαδή από 37,5 ώρες σε 40, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, και η δεύτερη, το ωράριο λειτουργίας, καθώς προτάθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να λειτουργούν ορισμένες υπηρεσίες αιχμής και το απόγευμα.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε για τη δεύτερη πρόταση ότι δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές.

Η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο.

O πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ