Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Λαμιώτης σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας




Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του και κατάσχεσαν τον υπολογιστή όπου εντοπίστηκαν ίχνη αρχείων παιδικής πορνογραφίας


Τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν στον διαδικτυακό ιστό αρχεία παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα έκαναν χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, για να μην εντοπιστούν από τις αρχές. Πρόκειται για μία γυναίκα 38 ετών και έναν άνδρα 32 ετών από τη Θεσσαλονίκη και για έναν 31χρονο από τη Λαμία.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από εντατική και στοχευμένη έρευνα, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη και να ταυτοποιήσουν τη ταυτότητα των χρηστών.
Συγκεκριμένα παρουσία δικαστικών λειτουργών, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια των 3 κατηγορουμένων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
στην οικία 32χρονου (Θεσσαλονίκη) , δύο σκληροί δίσκοι, οι οποίοι περιείχαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες – βίντεο) με υλικό παιδικής πορνογραφίας, μέρος των οποίων διατίθετο μέσω λογισμικού ανταλλαγής αρχείων σε άλλους χρήστες του δαιδικτύου.
στην οικία 38χρονης (Θεσσαλονίκη), ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με αρχεία (βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, μέρος των οποίων διατίθετο μέσω λογισμικού ανταλλαγής αρχείων σε άλλους χρήστες του δαιδικτύου.
στην οικία 31χρονου (Λαμία) , ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος, όπου εντοπίστηκαν ίχνη αρχείων παιδικής πορνογραφίας.
Ο άνδρας και η γυναίκα από την Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του 31χρονου Λαμιώτη σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων», λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.



LamiaRepotr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ