Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Προσφορά Α.Π.Θ.: Καλλιέργειες κηπευτικών για τους πολίτες ....ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ(σχόλιο)..απαράδεκτη προσφορά!! δηλαδή νοικιάζουν οι κύριοι 1200 ευρώ το στρέμμα!!!!



πολύς ντόρος έγινε ...ακόμη και στα Μ.Μ.Ε για την ντοροπιαστική γεναιοδώρη και κοινωνική προσφορά  του Α.Π.Θ., ......δηλαδή οι πνευματικές προσωπικότητες της πόλης,  ενώ θα έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη για την κατάντια της χώρας μας ...γιατι μεταξύ και αυτών, όλοι γνώριζαν για το τι θα συμβεί αλλά κανείς δε μιλούσε,  θα περιμέναμε να ειχαν πάρει θέση και να συμπαρασταθούν στους εξαθλιωμένους πολίτες και συμπολίτες τους  και όχι σαν άλλα κοράκια (πολιτικοί-τρόικα)να σπεύσουν να φάνε κάτι και αυτοί.......από  τις "σάρκες τους" ......απολαύστε την!!!!         
Τι.....σκέφτηκαν για να τα οικονομίσουν.!!!!!


Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Γεωπονική Σχολή δημιουργούν σε έκταση του Αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κήπους για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών κηπευτικών. Οι κήποι αυτοί θα ενοικιάζονται σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα τους καλλιεργούν για παραγωγή αγροτικών προϊόντων για οικογενειακή χρήση.

Οι κύριοι στόχοι της δράσης αυτής είναι οι ακόλουθοι:
  • η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας,
  • η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των καλλιεργητών,
  • η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ασχολούνται με τη γη,
  • η εκπαίδευση φοιτητών του Α.Π.Θ. που θα συμμετέχουν στη λειτουργία των κήπων με συμβουλευτικό ρόλο,
  • η ενίσχυση της εξωστρέφειας του πανεπιστημίου.
Η έκταση του κάθε λαχανόκηπου θα είναι 100 τ.μ., με ενοίκιο 120 ευρώ ετησίως και δικαίωμα παραμονής στο αγροτεμάχιο ως τρία (3) έτη. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.
Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες:
  • συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή,
  • εκπαιδευτικά σεμινάρια,
  • νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο,
  • κοινόχρηστους χώροι υγιεινής.
Ανάλογα με τον αριθμό των καλλιεργητών τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα αφορούν τις καλλιεργητικές τεχνικές των κηπευτικών και την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων που θα αφορούν τις αρχές λειτουργίας των λαχανόκηπων του ΑΠΘ θα είναι υποχρεωτική.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση. Η δράση ξεκινάει άμεσα, έτσι ώστε οι κήποι να είναι στη διάθεση των καλλιεργητών με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310473842, τις ώρες 09:00-14:00 από Δεύτερα έως Παρασκευή.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση picus@auth.gr, τηλεφωνικά στο 2310473842, με φαξ στο 2310473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος τις παραπάνω μέρες και ώρες.

Η θέση των κήπων



Σχόλιο: απο Έλενα:


Για καθίστε ρε παιδιά. Ωραία υπάρχει πλέον ενδιαφέρον από τον κόσμο να μάθει πώς να καλλιεργεί, κυρίως θα υπέθετα, λόγω κρίσης. Και τα θεσμικά όργανα του κράτους, πανεπιστήμιο και δήμοι, επειδή 'νοιάζονται' και θέλουν να 'βοηθήσουν' τον κόσμο, δίνουν ένα κομματάκι γης στον κάθε ενδιαφερόμενο για να καλλιεργήσει ό,τι θέλει και να γεμίσει εν μέρει από αυτό και την πεινασμένη, ή μελλοντικά πεινασμένη, κοιλιά του. Ωραία μέχρι εδώ. Ωστόσο τα 100 και 50 ευρώ για 100 και 50 τετραγωνικά εκατοστά που κολλάνε; αν το κατάλαβα καλά το ενοίκιο, μιλάμε εδώ για εκμετάλλευση της ανάγκης του έρμου του πολίτη; το ενοίκιο για ένα πολύ καλό στρέμμα γης (με νερό, εύφορο, ευπρόσιτο κτλ) κοστίζει γύρω στα 100 ευρώ. δηλαδή για 1000 περίπου τετραγωνικά μέτρα το ενοίκιο είναι 100 ευρώ και όχι για 100 τετραγωνικά μέτρα 100 ευρώ! Δηλαδή για 10πλάσια τιμή! Ελπίζω πραγματικά να μην το κατάλαβα καλά το ενοίκιο για εδώ δεν μιλαμε για συμβολικό ενοίκιο αλλά για εκμετάλλευση. Τι ακριβώς κοστίζει 100 ευρώ οι επιστημονικές συμβουλές των γεωπόνων; το γεγονός ότι έχει τουαλέτα; γιατί το άρθρο το αναφέρει και αυτό... μήπως μιλάμε για περίπτωση προγραμμάτων αγροτουρισμού που ο κάθε τουρίστας τα σκάει αδρά για να αρμέξει μια αγελάδα; θα του κάνουν και μασάζ στο τέλος που κουράστηκε; ποια αλληλεγγύη και κουραφέξαλα; Βρήκαν τρόπο να βγάλουν πάλι κανά έξτρα φράγκο τώρα που οι κρατικές επιδοτήσεις είναι αμφίβολες, ειδικά στα πανεπιστήμια, και μάλιστα πολύ πιθανό θα δίνουν χωράφια καιρό παραμελημένα που θα θέλουν πολύ δουλειά. Άστε που θα βρουν και κανά ευρωπαϊκό προγραμμάτακι να επιχορηγήσει την 'όμορφη' αυτή πρωτοβουλία και θα τα πάρουν διπλά. Ναι, να βγουν τα λειτουργικά έξοδα κτλ αλλά όχι σε βάρος του κάθε απελπισμένου. Δωρεάν θα έπρεπε να δίνετε αυτή η γη, ειδικά στις περιπτώσεις που δεν την εκμεταλλευόταν πριν οι δήμοι και το πανεπιστήμιο. Ντροπή. Δωρεάν παραχώρηση όλων των παρατημένων αγροτεμαχίων θα έπρεπε να γίνει. Αυτοοργάνωση παιδιά, φτιάξτε ομάδες και κάντε κατάληψη παρατημένων χωραφιών. Τη γνώση θα τη βρείτε συλλογικά. Μην περιμένετε από αυτούς τίποτα αξιοπρεπές. Ντροπή και πάλι στον αντιπρύτανη (από τους δημάρχους δεν θα περίμενε κανείς και κάτι καλύτερο)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ