Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ιερώνυμε κάντο…… όπως η coca cola (Jerome ...... do it like coca cola)






Μετά την  απόρριψη από την πλευρά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (υπουργού περιβάλλοντος ή οπισθοδρόμισης) και τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, της τροπολογίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  μεταξύ άλλων λόγο για διαρκή παρεμπόδιση της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας «από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις».

Εμείς προτείνουμε στον Ιερώνυμο να ….



... «Το κάνει όπως η coca cola»    δηλαδή: να κάνει μεταφορά την Εκκλησία και Αρχιεπισκοπή της Ελλάδος στη γειτονική Βουλγαρία , εκεί που το κόστος ίδρυσης μίας εταιρίας ΕΠΕ  ξεκινάει από “μόνο” 800 ευρώ (συμπεριλαμβάνει τα πάντα) και το κόστος της μηνιαίας συντήρησης της ξεκινάει από 80 ευρώ.
Σας ενημερώσουμε για το τι κερδίζετε ιδρύοντας Εκκλησία της Ελλάδος  στην Βουλγαρία.
Μειώνετε τον επιχειρηματικό σας κίνδυνο ως φυσικό πρόσωπο στην Ελλάδα
Μειώνετε τους φορολογικούς συντελεστές
Αποφεύγετε την το ελληνικού λογιστικό σύστημα
Μειώνετε το κόστος λογιστικής παρακολούθησης της εταιρίας
Αποκτάτε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό προφίλ
Επίσης η χρήση των Βουλγαρικών ΕΠΕ στην Ελλάδα τις κάνει ιδανικές  για:
Μόνιμη εγκατάσταση βιομηχανικής - βιοτεχνικής παραγωγής
(χαμηλό εργατικό κόστος, χαμηλές τιμές γης και κοντινή απόσταση από Ελλάδα)
Εισαγωγές – Εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών εντός & εκτός Ε.Ε
Συναλλαγές μέσω διαδικτύου
(εταιρία που πουλά προϊόντα μέσω internet και  δέχεται πληρωμές πιστωτικών καρτών)
Σημαντικά σημεία για το φορολογικό και νομικό πλαίσιο στην Βουλγαρία:
Το νομικό και φορολογικό πλαίσιο στη Βουλγαρία έχει ως εξής:
1.         Η φορολογία των εταιρικών κερδών είναι 10%
2.         Η φορολογία του μερίσματος είναι 5%
3.    Οι τοπικοί φόροι για τη μεταβίβαση ακινήτου είναι 2,5 τοις εκατό της αξίας του ακινήτου.
4.         Υπάρχουν μεγάλες ετήσια ποσοστά απόσβεσης έως 20 τοις εκατό ετησίως για μηχανήματα
5.     Υπάρχουν 20 συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας υπογεγραμμένες μεταξύ Βουλγαρίας και άλλων χώρων, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας
6.  Μέσος όρος ενοικίου για τα γραφεία γύρω από 200-350 ευρώ.Το μέσο ενοίκιο για αποθήκες είναι περίπου 2-4 ανά τετραγωνικό μέτρο.
7.  Κατώτατος μισθός για μη ειδικευμένο εργατικό δυναμικό είναι 290 λέβα.Μέσος μισθός είναι περίπου 600-700 λέβα για 8 ώρες εργασίας την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα.
8.Τιμή για τα διαμερίσματα μεταξύ 250-700 ευρώ εξαρτώνται από τις υψηλότερες τιμές town.Normaly είναι στην Sofia.
Τιμή για πρωτεύουσα της γης είναι μεταξύ 1-5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
9. Τιμή electrisity είναι 0,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα
10.Δεν υπάρχουν φόροι επί των τόκων που καταβάλλονται από τις τράπεζες για την εξοικονόμηση χρημάτων accounts.Up σε 50 000 ευρώ κατάθεσης είναι εγγυημένο από την αυτοδιοίκηση της Βουλγαρίας.
Πλεονέκτημα για την ίδρυση της βουλγαρικής εταιρείας και νομικό πλαίσιο.
1.As μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει βουλγαρική εμπορικούςφορείς, όπως οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης που αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο ένα που μπορείτε να κάνετε μια επιχείρηση κάθε όπου.
2. Δημοκρατία της Βουλγαρίας έχει μια διεθνή συμβόλαια με όλες τιςχώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η διπλή φορολόγηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο Lawers Βουλγαρία και έμπειρο εμπορική τους δικηγόρους και ο δικηγόρος μας θα χαρεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε.
3.Take το πλεονέκτημα ότι το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο για τη δημιουργία μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας στη Βουλγαρία είναι μόνο 2/two / λέβα ή 1/One / ευρώ, ανεξάρτητα από το πόσες μέτοχος που έχετε.
4. Προκειμένου να δημιουργηθεί μια βουλγαρική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης απαιτείται ελάχιστο ένας κάτοχος μετοχών ή μοναδικός κάτοχος του κεφαλαίου της εταιρείας και ένα άτομο που έχει ορισθεί για έναν διευθυντή. Manger ένα στο μέτοχος θα μπορούσε να είναι το ίδιο πρόσωπο ή διαφορετικά-δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Επαγγελματική τους δικηγόρους της εταιρείας και οι δικηγόροι μας θα χαρεί να σας συμβουλεύσει.
5. Η μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία για να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε βουλγαρική εταιρεία είναι το χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης των εταιρειών στη Βουλγαρία-μόλις 10% κατ ‘αποκοπή ετήσιο φόρο επί των κερδών της εταιρείας πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση των εξόδων για τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η χαμηλότερη φορολογία της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
6.Your εταιρεία μπορεί να κατέχουν όλο το είδος των ακινήτων, κινητών και ακινήτων, σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός που έθεσε η βουλγαρική νομοθεσία.
Οι υπηρεσίες  παρέχονται πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας με ευθύνη και σεβασμό προς το εμπορικό δίκαιο, την Ελληνική και ξένη φορολογική νομοθεσία.


Τότε και μόνο τότε θα καταλάβουν κάποιοι ότιἩ πίστη ἀδυνάτισε καί τά ἤθη κατέπεσαν. Ἡ ἀ­θεΐ­α, ἡ ἀπροκάλυπτη διαφθορά, οἱ λεηλασίες καί οἱ ληστεῖες δέν ἀποτελοῦν πιά σπάνια φαινόμενα.


Και σου υπενθυμίζουμε ιερώνυμε ότι η εκκλησία ευλογεί τα όπλα και όχι τους πολιτικούς!!!

 Στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος, εξήγησε το σκεπτικό της απόρριψης της επίμαχης τροπολογίας, σημειώνοντας πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή τη διακομματική τροπολογία, των κ.κ. Γιώργου Χαραλαμπόπουλου και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη γιατί δεν είναι ώριμη η επένδυση και δεν έχει προηγηθεί περιβαλλοντική μελέτη. Όπως ανέφερε, «υπάρχει και το ιδιοκτησιακό ζήτημα καθώς το δημόσιο θεωρεί ότι έχει την κυριότητα των εκτάσεων» και ακόμη ότι «εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε αναδασωτέες περιοχές». Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε και την ανησυχία των δήμων για την προώθηση του έργου αυτού, υπογράμμισε πάντως ότι η τροπολογία επιχειρεί να κάνει ένα βήμα μπροστά σε ένα ενδιαφέρον και φιλόδοξο πρόγραμμα για την αναδάσωση 20.000 στρεμμάτων, το οποίο κυβέρνηση και κόμματα έχουν συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο. 

 Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ιερώνυμου:

«Είναι απορίας άξιον πως κάθε φορά που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος επιχειρούν να αξιοποιήσουν νομίμως την περιουσία τους, προς όφελος του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται σκληρά,
παρουσιάζονται αίφνης πάσης φύσεως προσκόμματα, ενδεδυμένα με τον μανδύα κάθε είδους ευαισθησιών, από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις.

Ούτε ο λαός μας, που έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανασφάλεια ανακουφίζεται με λόγια, ούτε τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται από το κράτος πρόνοιας, συντηρούνται με δηλώσεις, ούτε οι λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα και επίγνωση της αποστολής τους σε ώρες εξαιρετικά κρίσιμες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, εμμένουν στην απόφασή τους για την αξιοποίηση με κάθε νόμιμο τρόπο της περιουσίας τους. Και θέλουν να πιστεύουν πως η Πολιτεία θα αντιληφθεί ότι παραμένουν αρωγοί στον κοινό σκοπό και όχι κατ΄ επίφαση συνεργάτες ή αντίπαλοι.

Περαιτέρω η Εκκλησία μας θα ευχόταν να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους φορείς, όπως π.χ. τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για την αξιοποίηση της περιουσίας τους, που μέχρι σήμερα έχει καταληστευθεί, προκειμένου να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι μας να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στο βάρος των γηρατειών τους». 

Κάντο επιτέλους……!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ