Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Stephen Hawking λέει: ότι ο Θεός δεν ήταν απαραίτητος για τη δημιουργία του Σύμπαντος. Μαθηματικά δεν είναι αξιόπιστος!!!!




πανεπιστήμιο
από Photomatt28

O Stephen Hawking προωθεί το νέο του βιβλίο, που έχει να κάνει με την προέλευση του σύμπαντος και ότι θα μπορούσε να είναι ο λόγος που θα προσπαθεί να ξεσηκώσει μια διαμάχη, λέγοντας ότι ο Θεός δεν ήταν απαραίτητος να δημιουργηθεί το σύμπαν.
Οι Εκκλησίες έχουν μιλήσει σε αυτό που παρατηρείται ως aithiest εκστρατεία, και θυμίζουν στους λαούς, ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Θεός δεν δημιούργησε το σύμπαν, και ότι ο Αϊνστάιν πίστευε σε ένα Θεό που δεν παίζει ζάρια, κλπ.
Ο Αϊνστάιν πίστευε επίσης καθ` όλη τη διάρκεια της μελέτης του ότι το σύμπαν ήταν αιώνιο. Ο Stephen Hawking μεγαλώνει το possibility πολλών συμπάντων και πως ορισμένοι άνδρες και γυναίκες επιστήμονες ερμηνεύουν ότι υπό την έννοια αυτή θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλαπλά σύμπαντα που γεννηθήκαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Πιστεύω ότι μιλάει για μία από τις πολυάριθμες θεωρίες της δημιουργίας του κόσμου, η οποία μιλάει για μία  τεράστια έκρηξη που πυροδοτήθηκε από μία προηγούμενη μεγάλη κρίση ή τη κατάρρευση του σύμπαντος που υπήρχε μπροστά από το συγκεκριμένο.
  Ο  1ος νόμος της θερμοδυναμικής αποτελεί μια έκφραση της αρχής διατήρησης της ενέργειας, δηλαδή του γεγονότος ότι σε ένα απομονωμένο σύστημα η ενέργεια ούτε καταστρέφεται ούτε δημιουργείται από του μηδενός, αλλά ότι απλά μετατρέπεται από τη μια μορφή σε μια άλλη. Ο πρώτος νόμος μπορεί να διατυπωθεί ως εξής:

"Κατά τη διάρκεια μιας θερμοδυναμικής διεργασίας, η μεταβολή στην εσωτερική ενέργεια ενός συστήματος είναι ίση με το αλγεβρικό άθροισμα του ποσού της θερμότητας που απορροφά το σύστημα από το περιβάλλον και του έργου των εξωτερικών δυνάμεων που επιδρούν πάνω στο σύστημα"
Η μαθηματική διατύπωση του πρώτου θερμοδυναμικού νόμου είναι:




 \Delta\ {U} = - L + Q


όπου ΔU είναι η μεταβολή της εσωτερικής ενέργειας του συστήματος που μελετούμε, L το έργο (που μπορεί να είναι μηχανικό, ηλεκτρικό, μαγνητικό, κτλ.) που παράγεται από το σύστημα και Q το ποσό της θερμότητας που απορροφά το σύστημα από το περιβάλλον του. Στις μαθηματικές εκφράσεις της Θερμοδυναμικής καθοριστικό ρόλο παίζουν τα πρόσημα των ποσοτήτων που χρησιμοποιούνται. Έτσι, σύμφωνα με τις συνηθισμένες συμβάσεις που ακολουθούνται, τα πρόσημα έχουν ως εξής:

  • Όσον αφορά το έργο L, λαμβάνεται με θετικό πρόσημο όταν το έργο παράγεται από το υπό μελέτη σύστημα, ενώ λαμβάνεται με αρνητικό πρόσημο όταν παράγεται από τις εξωτερικές δυνάμεις που επιδρούν πάνω στο σύστημα.
  • Όσον αφορά τη θερμότητα Q, λαμβάνεται με θετικό πρόσημο όταν απορροφάται από το σύστημα, ενώ λαμβάνεται με αρνητικό πρόσημο όταν εκλύεται από το σύστημα στο περιβάλλον.
Με λίγα λόγια  η ενέργεια  δεν μπορεί να αναπτυχθεί ή να καταστραφεί, (από το Θεό, ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο).  Έτσι εάν αυτός είναι ένας απο τους  βασικούς νόμους της επιστήμης, πώς ο Stephen Hawking προτείνει ότι το σύμπαν θα μπορούσε να δημιουργηθεί απο τον εαυτό ή από το απολύτως τίποτα;
Έχω εξετάσει το θέμα αυτό αρκετά, ένα-ένα  κομμάτι  και είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί ένα πράγμα από το τίποτα, ούτε και από το  Θεό που ηταν  αναγκαίος για την δημιουργία αυτου του μοντέλου (το οποίο μας λεει ότι το σύμπαν είχε μια αρχή) και συνεπώς ή το σύμπαν υπήρχε συνεχώς , ή κινείτο σε κύκλους, ή δημιουργηθηκε απο έκρηξη την κρίσιμη στιγμή ή από μεγαλες διαδοχικές εκρήξεις για ακόμη μια φορά.
Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής είναι, ως συνήθως δίνεται, δηλαδή ότι το σύμπαν δεν μπορεί να είναι αιώνιο, και αυτό που απασχολεί πιο συχνά τους Χριστιανούς, είναι να υπερασπίζονται την ιδέα "ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν". Αυτό δεν είναι ένα έγκυρο επιχείρημα. Σύμφωνα με το “δεύτερο Θερμοδυναμικό αξίωμα”, η εντροπία, δηλαδή η αταξία ενός συστήματος τείνει, αν αφεθεί μόνο του, να αυξηθεί.
Δηλαδή δεν μπορεί από μόνο του ένα σύστημα να πάει σε κατάσταση μεγαλύτερης τάξης, αλλά τείνει σε κατάσταση μεγαλύτερης αταξίας.
(Το θερμοδυναμικό αυτό αξίωμα διατύπωσε και απέδειξε ο λόρδος Kelvin, το 1859).
Με άλλα λόγια, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής απαγορεύει (μεταξύ των άλλων) σε δύο σώματα ίσης θερμοκρασίας, που είναι σε επαφή μεταξύ τους και απομονωμένα από το περιβάλλον, από το να εξελιχθούν σε μια κατάσταση στην οποία το ένα από τα δύο να έχει μια σημαντικά υψηλότερη θερμοκρασία από το άλλο.
Ο δεύτερος νόμος εκφράζεται επίσης και ως εξής: σε ένα απομονωμένο σύστημα, η εντροπία δεν μειώνεται ποτέ.

Αυτή η τελευταία πτυχή είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι και οφείλεται στο γεγονός, όπως όλο το σύμπαν κινείται προς την απόλυτη ισορροπία μιας μαύρης τρύπας που περιέχει το πλήρες σύμπαν. Οι έντονες δυνάμεις από αυτές τις μαύρες τρύπες  που κάθε συντριβή στο κέντρο κάποιας  άλλης  θα προκαλέσει την επόμενη μαζική Έκρηξη θα δημιουργησουν ενα πράγμα με την πιο καυτή εφικτή θερμότητα το οποίο θα κρυώσει παλι.
Αισθάνομαι ότι είναι αυτό το οποίο  ο Stephen Hawking επισημαίνει σήμερα, δηλαδη οτι υπάρχουν πολλά σύμπαντα. (παρόλο που ο ίδιος έλεγε ότι δεν ήταν απαραίτητο για το Θεό να  αναπτύξει το σύμπαν) και  δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα ήθελε να πει  ότι ο αρχικός νόμος της θερμοδυναμικής ήταν στην πραγματικότητα εσφαλμένος.


Η ακτινοβολία Hawking


Το 1973, ο Steven Hawking, ύστερα από θεωρητικούς υπολογισμούς, εξέπληξε τον επιστημονική κοινότητα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι μαύρες τρύπες δεν είναι και τόσο μαύρες. Εκπέμπουν ακτινοβολία και μετά από παρέλευση πολλών δισεκατομμυρίων ετών εκρήγνυνται και μετατρέπονται σε λευκές τρύπες.
Εικονικά σωματίδια
Σύμφωνα με ορισμένες αρχές της κβαντομηχανικής, η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα γεγονός είναι πάντα μεγαλύτερη από το μηδέν. Μία από τις πιο παράξενες συνέπειες αυτής της ιδέας είναι ότι αυτό που νομίζουμε σαν "άδειο" ή "κενό" χώρο δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου κενός. Τον γεμίζουν μια θάλασσα εικονικών (virtual)  βραχύβιων σωματιδίων - μικρά κβαντικά σωματίδια που μεταφέρουν ακτινοβολία και βαρύτητα - που είναι σχεδόν, αλλά όχι εντελώς, πραγματικά.
Παρ' ότι είναι πλασματικά, τα εικονικά σωματίδια διαδραματίζουν ένα ζωτικής σημασίας ρόλο στη φυσική της κβαντικής κλίμακας για το πώς λειτουργεί το σύμπαν. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητα για να εξηγήσουν πώς τα φωτόνια και τα ηλεκτρόνια αλληλεπιδρούν.
Κάτω από κανονικές συνθήκες, τα εικονικά σωματίδια σπάνια εμφανίζουν κάποια άξια λόγου αποτελέσματα. Σε ορισμένα ασυνήθιστα περιβάλλοντα, όπως είναι τα ισχυρά βαρυτικά πεδία - που παράγονται από μαύρες τρύπες, μπορούν να "δανειστούν" ενέργεια από το γειτονικό τους χώρο και να γίνουν προσωρινά πραγματικά σωματίδια.
Όταν τα εικονικά σωματίδια φανερωθούν, εμφανιστούν δηλαδή στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να είναι σε μορφή ζεύγους, ενός σωματίου και του αντισωματίου του. Αυτά μετά από ένα απειροελάχιστο χρόνο εξαϋλώνονται και απελευθερώνουν την ενέργειά τους πίσω στο κενό.
Τα εικονικά σωματίδια σε μια μαύρη τρύπα
Virtual σωματίδια σε μια μαύρη τρύπαΔεξιά: Ένα ζεύγος σωματιδίου(p) - αντισωματιδίου(a) στην άκρη του ορίζοντα γεγονότος.
Εντούτοις, είναι δυνατό τα εικονικά σωματίδια να δανειστούν ενέργεια από μια μαύρη τρύπα και να 'υλοποιηθούν' (να γίνουν πραγματικά) ακριβώς στην άκρη του ορίζοντα γεγονότος μιας μαύρης τρύπας. Δηλαδή, το όριο που χωρίζει το "εσωτερικό" από το "εξωτερικό" χώρο μιας μαύρης τρύπας. 
Όταν αυτό συμβεί, το ένα σωμάτιο μερικές φορές πέφτει μέσα στη μαύρη τρύπα (προς το χώρο της ανωμαλίας ή ιδιομορφίας), ενώ το άλλο διαφεύγει.
Το αποτέλεσμα; Χωρίς τον εικονικό συνεργάτη του, το σωματίδιο που διαφεύγει γίνεται πραγματικό σωματίδιο και μεταφέρει μακριά (έξω από τη μαύρη τρύπα) ένα πολύ μικρό μέρος της μάζας - ενέργειας της μαύρης τρύπας. Έτσι αυτό το σωματίδιο καταναλίσκει περισσότερη ενέργεια από αυτή που έχει, και έτσι συνεισφέρει "αρνητική ενέργεια" στη μαύρη τρύπα.
Μπορεί τώρα, σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλαπλάσιου της ηλικίας του σύμπαντος (1067 χρόνια!), η μαύρη τρύπα τελικά να εξατμιστεί, χάνοντας όλη της την ενέργεια, χάρις στα διαφυγόντα σωματίδια.
Αυτά τα σωματίδια εμφανίζονται σε μας ως να είναι ακτινοβολία που προέρχεται από τη μαύρη τρύπα. Δηλαδή, η ακτινοβολία Hawking.
Ο Hawking έφτασε στο συμπέρασμα αυτό, αφού κατόρθωσε να συνδυάσει τρεις τομείς της Φυσικής, που μέχρι τότε πίστευαν ότι δεν είχαν μεγάλη σχέση μεταξύ τους: την θεωρία της σχετικότητας, την κβαντομηχανική και την θερμοδυναμική. Για να την αποδείξει βασίστηκε και στο γνωστό "φαινόμενο σήραγγας" της κβαντομηχανικής.
Οι θεωρίες μας λένε ότι όσο μικρότερη μάζα έχει μια μαύρη τρύπα, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία της. Αντίθετα, οι μεγάλες μαύρες τρύπες έχουν πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Όταν λοιπόν η μαύρη τρύπα εκπέμπει ενέργεια -σύμφωνα με τις θεωρίες του Hawking- η μάζα της ελαττώνεται και, ως εκ τούτου, η θερμοκρασία της αυξάνεται.
Αυτό έχει σαν συνέπεια, να εκπέμπει ενέργεια με ταχύτερο ρυθμό και να γίνεται θερμότερη και μικρότερη. Η ελάττωση της μάζας επιταχύνεται προοδευτικά, όσο πιο μικρή και θερμή γίνεται. Όταν φτάσει στα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής της, θα εκραγεί και το ποσόν ενέργειας που θα απελευθερωθεί, ισοδυναμεί με την έκρηξη βόμβας δισεκατομμυρίων μεγατόνων. Μια τέτοια έκρηξη θα παρατηρηθεί ακόμα και σε μια απόσταση πολλών ετών φωτός.
Αντιστρέφοντας, χρονικά, τη διαδικασία της κατάρρευσης της ύλης σε μία ανωμαλία, έχουμε μια νέα διαδικασία: τη δημιουργία ύλης από την ανωμαλία μιας μαύρης τρύπας. Αυτή η ύλη, που αναδύεται από την ανωμαλία και διαστέλλεται, ονομάζεται "λευκή τρύπα" (white hole).
Οι λευκές τρύπες συμπεριφέρονται ακριβώς αντίστροφα απ' ό,τι οι μαύρες τρύπες, δηλαδή εκτοξεύουν ύλη αντί να την απορροφούν. Επίσης, η λευκή τρύπα, αντίθετα από τη μαύρη, δεν έχει ορίζοντα γεγονότων.
Σημειωτέον η λευκή τρύπα προβλέπεται από τις εξισώσεις της γενικής θεωρίας της σχετικότητας ως μια χρονική αντιστροφή της κατάρρευσης ενός σώματος λόγω βαρύτητας. 



Αυτό που ονομάζεται ακτινοβολία Hawking είναι μόνο μια θεωρία. Εάν αυτή η ιδέα ήταν ακριβής, το σύμπαν δε θα ήταν σε καμία περίπτωση  όπως το γνωρίζουμε.
Μην παρεξηγήσεται αλλά  υποθέτω ότι ο Stephen Hawking είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Αλλά πόσο σημαντικά πραγματικά είναι εξυπνότερος από ολους  τους υπόλοιπους  εμάς; Κανείς δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτά τα στοιχεία και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να εξεταστούν από οπτικές δοκιμασίες.
Μαθηματικά δεν μπορεί να αξιόπιστες διότι,  χωρίς  τις πέντε αισθήσεις δε μπορεί κανείς  να τις υποστηρίξει. Δεν υποθέτω ότι ο Stephen Hawking είναι λάθος, δηλαδη ότι ο Θεός δεν ήταν απαραίτητος για την ανάπτυξη του σύμπαντος  απλά και μόνο επειδή ετσι το αισθάνεται όπως  ο ίδιος  λέει!!!
Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Θεός (όπως και   το σύμπαν) είναι αιώνιος και  κινείται στους κύκλους . Δεν μπορεί να υπάρξει εκκίνηση της δημιουργιας  με  διάφορα είδος του Θεού. Δεν πιστεύω στο υπερφυσικό, και δεν νομίζω ότι ο Stephen Hawking ηθελε να πει  ότι το σύμπαν θα μπορούσε να αναπτύχθει απο το ιδιο ή απο το τιποτα!!.
διαβαστηκε απο τον rowanman28
 επεργασια
 http://antres-gumnoi.blogspot.com/
πηγες: http://www.physics4u.gr/articles/2004/hawkingradiation.html
 http://onlinebachelordegreeblog.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ