Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ειδικό Τέλος Ακινήτων-ΔΕΗ: κατασχέσεις κατοικίας για όσους δεν πληρώνουν.Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ


Με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων κινδυνεύουν όσοι δεν καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει ότι αν δεν καταβληθεί το Τέλος, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το ειδικό τέλος ακινήτων και αποστέλλουν κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Εκεί, βεβαιώνεται η οφειλή και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξη της, ακόμα και με αναγκαστικά μέτρα όπως η κατάσχεση.
Επίσης, η τροπολογία ρυθμίζει θέματα διχογνωμίας εφόρου και φορολογουμένου, στο βαθμό που ο φορολογούμενος ζητεί εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων λόγω προβλημάτων υγείας ή οικονομικής κατάστασης και ο έφορος απορρίπτει το αίτημα.
Οι φορολογούμενοι που ζητούν εξαίρεση από το “χαράτσι” μπορούν μέσα σε δύο μήνες από την κοινοποίηση της απόφασης του προϊσταμένου της Εφορίας, να ασκήσουν ένσταση στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα σε ειδική τριμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Τέλος, στην ίδια τροπολογία ορίζεται απαλλαγή του 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από επτά δωμάτια .
 http://www.econews.gr/2012/02/01/eidiko-telos-akiniton-katasxesi/

ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ: Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ