Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Την ανάγκασαν να περπατήσει γυμνή στο χωριό της


Επειδή ο γιος της έκανε παιδί με τη γειτόνισσα
Μια 50χρονη μητέρα, από το Νελόρ Μπάλα στο βόρειο Πακιστάν, αναγκάστηκε να περπατήσει γυμνή στο χωριό της γιατί ένας από τους γιους της κατηγορήθηκε ότι
έκανε παιδί με μια γειτόνισσα, παντρεμένη με άλλο άνδρα.
Στο Πακιστάν, μια πολύ συντηρητική μουσουλμανική χώρα, οι γυναίκες δεν προστατεύονται παρά ελάχιστα από την αστυνομία, ενώ μερικές φορές οι συγγενείς τους τις αντιμετωπίζουν σαν πραμάτεια, κυρίως στις αγροτικές περιοχές.
Ο Μοχάμαντ Σαλμάν, που λείπει συχνά από το σπίτι του γιατί εργάζεται στη Λαχώρη της ανατολικής Ινδίας, άρχισε να υποψιάζεται πως ένας από τους γιους της γειτόνισσάς του κοιμήθηκε με τη γυναίκα του και αυτή έμεινε έγκυος, εξήγησε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.
Έξαλλοι ο Σαλμάν και τα αδέλφιά του πήγαν στο σπίτι των δύο υπόπτων, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας τη μητέρα τους μόνη στο σπίτι. «Την έβγαλαν από το σπίτι, της ξέσχισαν τα ρούχα και την ανάγκασαν να περπατήσει γυμνή στο δρόμο», εξήγησε ο αξιωματικός της αστυνομίας.
Κανείς δεν κατέθεσε μήνυση. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε από κατοίκους του χωριού. Δύο άτομα συνελήφθηκαν. Το 50χρονο θύμα κατέθεσε στην αστυνομία.
Τα δικαιώματα των γυναικών δεν προστατεύονται στο Πακιστάν, καθώς δεν έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο κατά της βίας σε βάρος τους αρκετά χρόνια τώρα εξαιτίας της αντίθεσης ριζοσπαστικών θρησκευτικών κομμάτων.

Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/06/blog-post_6398.html#ixzz1Pr2E9mIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΥΣΤΟ