Μια νεαρή ανύπαντρη γυναίκα με το μωρό της, το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Οκλαχόμα. Το όνομά της είναι Sarah McKinley. Είναι μόνο 18. Το μωρό είναι τριών μηνών. Ο πατέρας του πέθανε την παραμονή των Χριστουγέννων από καρκίνο σύμφωνα με την τηλεόραση. Ένας άνδρας προσπαθεί να παραβιάσει την πόρτα της. Κάλεσε το 911 (την κατάσταση έκτακτης ανάγκης). Παίρνει το όπλο του νεκρού άντρα της (12-gauge καραμπίνα), και περιμένει για να εισέλθει ο κλεφτης στην οικια της.
Ο υπεύθυνος στο τηλέφωνο, της είπε ότι πρέπει να περιμένει να περασουν εικοσι λεπτα για να μπορει να πυροβολησει νομιμα.
Ττα είκοσι λεπτά πέρασαν. Ο άνθρωπος τελικά κατορθωνει και μπαίνει. Η Sarah McKinley τον έχει ως στόχο, πυροβολεί, και τον σκοτώνει.
Σύμφωνα με το Δόγμα Κάστρο (επίσης γνωστό ως Νόμος κάστρο ή ένα Άμυνας του Ν. Habitation) είναι μια αμερικανική νομική θεωρία που προκύπτουν από εθιμικό δίκαιο της Αγγλίας [1] που χαρακτηρίζει έναν τόπο διαμονής του (ή, σε ορισμένα κράτη, οποιοδήποτε μέρος νόμιμα κατεχόμενα, όπως αυτοκίνητο ή τον τόπο όπου εργάζονται), όπως μια θέση στην οποία ένα απολαμβάνει προστασία από την παράνομη καταπάτηση και βίαιη επίθεση. Στη συνέχεια, για να δώσει ένα πρόσωπο το νομικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσει θανάσιμη δύναμη να υπερασπιστούν τη θέση τους, και οποιαδήποτε άλλα αθώα άτομα που είναι νόμιμα μέσα σε αυτό, από τη βίαιη επίθεση ή μια εισβολή η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βίαιη επίθεση. Σε ένα νομικό πλαίσιο, ως εκ τούτου, η χρήση των θανάσιμη δύναμη η οποία στην πραγματικότητα οδηγεί στο θάνατο μπορεί να υπερασπιστεί ως δικαιολογημένη ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του Δόγματος Κάστρο.
Οι Κάστρο Δόγματα νομοθετήθηκαν από το κράτος αν και όχι όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ένα νόμο Δόγμα Κάστρο. Ο όρος "Make My Day Νόμος" προέρχεται από το ορόσημο 1985 καταστατικό του Κολοράντο που προστατεύει τους ανθρώπους από οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα ή αστική αγωγή, εάν χρησιμοποιήσει βία - συμπεριλαμβανομένης θανάσιμη δύναμη - κατά ενός εισβολέα του σπιτιού. Κολοράντο δεν είναι γνωστό για την αυξημένη εγκληματικότητα, αλλά είναι ένα πολύ πυκνοκατοικημένη πολιτεία. [2] ψευδώνυμο Ο νόμος είναι μια αναφορά στη γραμμή " Εμπρός, φτιάξε μου τη μέρα »που πρόφερε ο χαρακτήρας Clint Eastwood του Harry Callahan στην ταινία του 1983 Sudden Impact .
πηγη: http://www.fdesouche.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου