Παστές Σαρδέλες Καλλονής | ||||
Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας. Υλικά:
Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση. Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου